Sobre l’Islam

Ja ningú pot sorprendre’s si diem que la manera com Catalunya resoldrà la qüestió de la immigració, perfilarà el dibuix futur de la societat catalana. És per això, perquè ens hi juguem tots massa, que hauríem de començar a parlar deixant de banda els discursos ‘políticament correctes’ i arraconant també les argumentacions aparentment, i només aparentment, progressistes.

Imatge de la Kaba, a la Meca

Imatge de la Kaba, a la Meca

Entre els molts elements que han de configurar aquest debat, destaca la qüestió religiosa. I de forma especial, en funció de l’adscripció majoritària dels nous immigrants, la qüestió de l’Islam.

Primer de tot cal fer un exercici de sinceritat amb nosaltres mateixos: no som una societat laica. Malgrat els avenços que hem fet en el camp polític, social i cultural, la tradició judeocristiana segueix pesant i es fa evident en molts àmbits de la nostra vida quotidiana. Malgrat tot, seria de necis no acceptar que en els darrers cinquanta anys aquest pes s’ha anat fent menor i que això ha estat en benefici de tots i, de forma especial, dels més joves i de les dones que viuen i treballen a Catalunya.

I precisament perquè la nostra societat ha patit durant els darrers segles, i de forma singular durant el segle XX, els problemes provocats per la intromissió de la religió en la vida social i política, hem de ser tan clars i tan ferms com calgui en el rebuig d’aquelles interpretacions de l’Islam que impliquen, de forma evident, un pas enrere en l’exercici de les llibertats personals de qualsevol persona que visqui a Catalunya. I això no es contradiu amb l’observació, estricta, dels drets elementals de tots i cadascun dels nouvinguts.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s