Més de Reus, més per Reus

Com acostuma a passar sempre en els comicis al Parlament espanyol, les candidatures al Senat queden sempre en un segon pla.

Mercat Central de Reus

Mercat Central de Reus

Aquest és un fet sobre el que ens hem de sentir poc culpables els ciutadans que vivim en un Estat en què la cambra on es decideix -i es talla- tot el bacallà és el Parlament, tot convertint el Senat, la majoria de les vegades, en un senzill tràmit burocràtic per al Govern.

Però més enllà del pes específic que representi en la política espanyola el Senat, no deixa de ser un espai polític simbòlicament important en la política estatal, i un espai potencialment important en el camí cap al reconeixement i, per què no, de l’emancipació de les nacions que ens trobem incorporades dins l’Estat espanyol.

Els qui segueixen els escrits d’aquest columnista, saben que no m’he amagat mai d’unes línies clares de pensament polític, però també saben que per mi és gairebé una obsessió la presència i la preeminència que penso que ha de tenir la ciutat de Reus, i en general, el camp de Tarragona, en tots els sectors i en tots els nivells: nacional, estatal i internacional.

Una cosa i l’altra m’han portat a recordar-los que enguany només tenim un reusenc entre les diferents candidatures al Senat. Es tracta d’en Jordi Just, i representa de forma plena l’esperit constructiu, emprenedor i participatiu que ha de caracteritzar la marca Reus més enllà del nostre territori.

Ara que sembla que el lobby de Reus, o el clan de l’avellana, ja té forma consolidada i noms específics, és un bon moment per exportar-lo més enllà del nostre país i incorporar-hi les diferents sensibilitats polítiques que treballen per una Catalunya moderna, pròspera i desacomplexada sense perdre de vista el seu univers més local i vital. Més de Reus, més per Reus.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s