La Llotja i el segle XXI

Vivim temps en què sembla totes les iniciatives es mesuren a partir de la seva rendibilitat econòmica. Per això és una bona notícia que Caixa Tarragona tingui un projecte per convertir la Llotja en un nou centre cultural per a la ciutat de Reus. Reus ha estat, i ha de ser, el referent cultural del camp de Tarragona. Reus ha estat, i ha de ser, un dels principals referents culturals del país.

Casa Navàs, obra de Lluís Domènech i Montaner, a Reus

Casa Navàs, obra de Lluís Domènech i Montaner, a Reus

En aquest sentit, alguns hem vist amb certa preocupació l’estat precari que viu actualment la Llotja. Una abandonament en paral·lel a la seva activitat que ha quedat reduïda al cafè de dilluns a la tarda, quan un reduidíssim grup de persones espera la llista de preus. Una llista de preus que fa temps que arriba puntualment per fax o internet a tothom qui la necessita.

Reus és el nostre bressol però ha de ser, sobretot, el repte principal de totes les persones que hi vivim. Assumir aquest repte ens demana treballar, i reclamar, que tot Reus entri al segle XXI sense perdre cap de les peces ni de les traces d’aquesta ciutat.

Avui tenim sobre la taula la proposta per tal que un edifici emblemàtic de la nostra ciutat es regeneri, es rehabiliti i sigui un nou espai útil i vàlid per a les ciutadanes i ciutadans de Reus.

Seria un error lamentable que un malentès proteccionisme fes complicat un procés que, com deia al principi, és inèdit al dia d’avui: ens proposen  obrir un centre cultural, uns proposen rehabilitar una joia reusenca… Ens proposen que la Llotja entri al segle XXI.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s