Nadales a Reus, o nadales de casa

Poques cultures deuen tenir un patrimoni tan extens i tan característic com la tradició catalana durant les festes de Nadal. El_noi_de_la_mareTradicions pròpies com el Tió, personatges únics com el caganer, tradició pessebrista, vocació integradora de tradicions diverses (Nadal i Reis), festivitats excepcionals com Sant Esteve…

També en el camp de les nadales, la basta i profunda tradició musical catalana -unida a la tradició d’orfeons, corals i agrupaments cantaires- posa al nostre abast un nombre immens de reculls musicals idonis i característics per a les festes de Nadal.

Ve a tomb tota aquesta introducció perquè aquests dies resulta particularment estrany passejar pels carrers de la ciutat de Reus i sentir un nombre tan alt de nadales que són alienes a la nostra tradició. Quedi clar que el columnista seria del tot favorable a la reproducció de nadales d’arreu del món que, afegides a les pròpies, omplirien el nostres carrers d’un so cosmopolita que serviria de trobada de cultures.

No és així, les poques nadales en català s’intercalen amb un seguit de nadales en espanyol que distorsionen el sentit d’una festa local i que impedeixen els nouvinguts de conèixer una part de la nostra identitat i de la nostra tradició.

Ens agradaria, i ens agradaria molt, que aquest any –i si no és possible aquest, que sigui l’any proper- el nostre consistori cuidés aquests detalls que seran agraïts per la gent de casa i benvinguda pels nouvinguts.

 A Reus, si pot ser, nadales de casa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s