Repensar les Festes

He volgut guardar aquest article fins passades les Festes perquè penso que enmig de la voràgine nadalenca no necessitem –ni pararíem gaire atenció- a les veus que parlen d’una reflexió que penso que ens cal, a tots, sobre aquests dies

460px-CagatioNo tinc cap intenció de vincular aquestes dies amb el fet religiós perquè el fet de viure-les segons la tradició cristiana és una tria que ha de fer cadascú en la intimitat i honestament. No crec que sigui aquest el debat públic que ens cal.

Tampoc no vull fer una crítica general al sistema capitalista tot i que probablement s’escauria perquè el que vivim aquests dies és l’exponent màxim d’una forma de vida que no és ni lògica, ni racional ni sana.

Ens caldria repensar perquè ens envaeix una febre compradora que converteix les nostres estones lliures en una gimcana esbojarrada per adquirir presents per a amics, coneguts i saludats. Majoritàriament regals que els destinataris rebran enmig de molts altres regals que en massa casos són desencertats o inútils.

Pel que fa als més petits, hem estat capaços d’esmicolar la il·lusió del tió o els reis amb un allau de regals que, paradoxalment, acaben avorrint els mateixos petits destinataris que acaben sense poder valorar el valor d’una regal perquè som els mateixos progenitors els qui els neguem l’aprenentatge amb una pluja indecent de paquets, paquetets i detalls.

Enmig d’aquesta febrada, l’articulista va fer l’exercici d’estar una estona mirant la gent que transitava pel carrer de Llovera. Cares seques, molta pressa i massa atabalament. Per cert, tot plegat trencat pels crits d’alegria de dos petits a qui un padrí ensenyava a fer anar una baldufa.

 Ara arriben les rebaixes, després Carnaval, vindrà l’estiu, tornarà ‘la vuelta al cole’ i l’octubre vinent ja veurem anuncis de joguines i colònies. No ho sé, però provat aquest, podríem mirar l’altre camí que passa per comprar una mica menys i dedicar una mica més del nostre temps a ser feliços nosaltres i fer feliços els qui ens envolten.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s