Barcelona vs. Catalunya?

Els dilluns després de les eleccions sempre tenen una fesomia cansada, que aquest columnista va mirar de combatre assistint a la tertúlia organitzada per Tribuna Barcelona a l’Hotel Ritz. En aquesta ocasió, el conferenciant va ser l’Albert Om i el títol de la conferència era ‘Paisatge després de les eleccions’.

Em va sorprendre una mica l’ambient general de ràbia i impotència entre aquells que es compten com a partidaris del ‘canvi de progrés’ arrel del fet que, per garantir l’equilibri territorial, l’aritmètica electoral catalana mantingui un nombre de vots diferent per als diputats de la circumscripció de Barcelona i els de la resta de les circumscripcions electorals.

Ho dic, perquè arriba un moment en què un es planteja no ja si des de Barcelona i la seva àrea metropolitana es creuen i valoren el territori, sinó senzillament si saben que existeix. Si no hi ha malícia –i vull suposar que no n’hi ha-, des de les comarques ens cal fer molta pedagogia per fer entendre el país més enllà de les sortides per esquiar, buscar bolets o anar a la platja. Per valorar cal conèixer, i Barcelona i la seva àrea cada cop demostren més que no coneixen el país i, per tant, no el valoren. Algú ha analitzat els resultats i s’ha adonat que de les 41 comarques catalanes en 35 la victòria ha estat per a Convergència i Unió? Amb dades a la mà, algú pot titllar d’il·legítima una victòria per una diferència de quatre –sí, quatre- escons?

Albert Om va acabar el seu parlament aconsellant als socialistes de deixar de banda la diferència de votants i entendre que en el conjunt del país hi ha hagut un guanyador clar. Maragall encara no ho ha entès i per això encara no ha fet el mínim que es demana a un candidat en la seva primera locució després d’uns comicis: felicitar el guanyador. Va pel camí de ser l’únic candidat del món en el seu imaginari delirant passarà, directament, de candidat a expresident. ‘Una fita única’ com va reblar Albert Om.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s