Per un pacte nacional i de progrés

Aquests dies de campanya electoral, les planes de política aniran plenes de les propostes individuals de cada grup polític –com pertoca-, i els principals líders deixaran de banda la qüestió dels pactes si no és per demanar als contraris que facin, precisament, el que ells no volen fer: definir-se sobre futures aliances.

two-lamps-168953_640Però més enllà d’aquesta dinàmica, perfectament lícita i comprensible des de l’òptica de partit, els ciutadans i les ciutadanes tenim la possibilitat d’explorar i proposar noves fórmules per al govern que s’haurà de formar per dirigir Catalunya durant els propers quatre anys.

Aquest columnista vol entrar en aquest exercici –en certa manera, de política-ficció- tot assumint que la proposta que presentem pot semblar difícil d’encaixar en un primer moment.

Parlem d’un pacte en clau nacional i de progrés, i ens sembla que les arrels d’Iniciativa, a través del PSUC, al si de l’Assemblea de Catalunya, garanteix uns mínims pel que fa a la concepció nacional i també aporta la dosi necessària de respecte a les persones i al medi ambient per garantir un creixement sostenible. Parlem d’il·lusió i de futur, i ens sembla innegable que ERC representa millor que ningú en aquests comicis el vot de l’esperança i el vot esperançat, desacomplexadament nacional. I parlem, és clar, de la necessària transversalitat i centralitat de CiU, que barreja amb encert els èxits de govern amb l’autocrítica, a partir de la recerca d’un nou marc estatutari per ampliar els horitzons nacionals de Catalunya.

Sorpresos? Suposo que inicialment sí, però com els deia al començar, si deixem de banda els apriorismes, sembla prou clar que l’ofensiva espanyolista que vivim al si de l’Estat obtindria una resposta contundent deixant fora del govern de Catalunya els dos principals partits espanyols –PSC i PP- que han demostrat a bastament que només es posen d’acord quan cal pactar contra Catalunya i contra la resta de nacions de l’Estat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s