El necessari compromís amb els símbols

Joan Laporta ha arribat al dia cent com a president del Futbol Club Barcelona i més enllà de la posada en marxa d’un projecte esportiu, que encara cal afinar, manté intacta la il·lusió que l’afecció va dipositar a les urnes.

Aquests mateixos dies hem tingut notícia de la decisió de la directiva de l’equip d’hoquei del Blanes per tal de mostrar la simbologia pròpia de Catalunya en els compromisos internacionals del seu equip. Perpignan_rugby_catalan_flagsUna feliç coincidència que, malgrat tot, és encara massa curta i massa escassa.

Comença a cansar el discurs tronat que diu que és del tot lògic i normal que les nacions amb estat mostrin amb orgull i profusió la simbologia que els és pròpia, mentre que si això ho fa una nació sense estat tot seguit s’aixequen veus que se senten incòmodes, ens titllen de radicals i apel·len a l’ordre vigent (el seu, és clar).

Però la realitat és tossuda i s’entesta a demostrar el contrari. Som nosaltres els que estem necessitats de mostrar al món qui som i com ens diem. Precisament nosaltres que no tenim ministeri d’afers exteriors, precisament nosaltres que no tenim presència al Comitè Olímpic Internacional, precisament nosaltres que patim el boicot continu per participar a les federacions internacionals… Precisament nosaltres, perquè si no ho fem ningú no mourà un dit per tal que sigui així.

Fa quatre dies va començar el Barça, no fa gaire la notícia de dos jugadors d’hoquei catalans que va declinar participar a la selecció espanyola, avui el Blanes… Un camí que ens cal continuar i en el que Reus no pot restar al marge.

 

Reus, bressol de l’hoquei català ha de fer un pas endavant. La pilota queda en mans dels directius, dels jugadors… i dels aficionats que omplim les pistes. Fem-nos sentir.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s