La dignitat de Nacions Unides

És ben sabut que quan algú o algun col·lectiu ho perd gairebé tot (força, diners, poder…) és necessari conservar la dignitat en tant que darrer bastió inalienable al que tothom té dret.

United_Nations_General_Assembly_Hall_(3)El segle XXI no ha estat especialment propici per a la organització de les Nacions Unides. Les dinàmiques internacionals que s’han consolidat després de l’enterrament de la Guerra Freda i els fets de l’11 de setembre de 2001, han donat peu a un unilateralisme emergent que es pateix arreu del planeta però que es fa especialment visible al si de les Nacions Unides.

D’altra banda també és cert que aquest organisme ha tingut la fortuna d’afrontar aquest dur període amb un magnífic secretari General, Koffi Annan, que ha sabut mantenir intacte la dignitat formal d’una organització que és bandejada cada dia per Estats Units i per la resta d’estats que fa seguidisme de les polítiques del president Bush.

Aquest és un mapa clar, que no evita que els observadors d’arreu del món no tinguem la obligació de reclamar el respecte a la dignitat que mira de mantenir una organització que, al capdavall, ens representa a tots i que entre els seus objectius fundacionals destaca la recerca d’un món més pacífic i més just.

I reclamar aquest respecte implica denunciar la indignitat d’aquells que han personalitzat l’opció de la barbàrie durant la guerra d’Iraq (Bush, Blair i Aznar); denunciar la indignitat d’una ocupació maldestre i caòtica que ha continuat ridiculitzant i bandejant Nacions Unides; i denunciar, sobretot ara, avui, que aquests mateixos protagonistes pretenguin manipular Nacions Unides per aconseguir un mandat que volen, ara sí, que impliqui tothom en el manteniment econòmic de l’ocupació, a l’hora que declaren innegociable el comandament únic americà. Saben què? Que potser Nacions Unides necessita aquests estats, però ben segur que aquests estats necessiten una mica de la dignitat de les Nacions Unides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s