Al bisbe Deig ‘in memoriam’

Els nostres pares demanaven bisbes catalans, nosaltres vàrem creure que això dels bisbes potser no era tan important, i avui, que veiem que fins i tot es posa en dubte l’existència d’una Església catalana, tornem a pensar que sí, que necessitem bisbes catalans.

AntonideigclotetI sentim la necessitat perquè tenim punts de referència, fars en un mar immens on potser no hi hem vist mai prou clar, però que quan hem pogut entreveure la seva llum ens han fet sentir orgullosos.

Potser és injust avui dedicar bones paraules a Antoni Deig, perquè tenim el mal costum de parlar bé de tothom el primer dia que ja no ens acompanya i en el cas d’Antoni Deig les paraules són tan merescudes que no voldria que passessin com els tòpics d’un traspàs.

Antoni Deig era un bisbe per a la seva diòcesis i per a tot un Poble, era la mena de persona que sabia enfilar perfectament el seu desig cristià de servir amb humilitat a les persones tenint en compte la comunitat, la cultura i la llengua on vivien aquestes persones.

Antoni Deig ha tingut, pensem algunes persones, menys paper del que hauríem volgut en el marc d’aquesta església catalana –que diguin el que diguin ha existit, existeix i existirà-, i ens ha deixat un mestratge que ens cal fer present avui: ‘Tant se val el que digui una o dues persones, per molt alt que sigui el seu càrrec, sempre pesarà més allò que fem i diem el conjunt de la comunitat’.

Ens cal, doncs, dir i fer. Pot ser un bon homenatge al Bisbe Deig. Descansi en pau.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s