Respondre, sempre que calgui

Ja sé que un dia els vaig dir que em cansava contestar segons quins argumentaris que tenen de tot menys arguments, però també tinc por de no contestar-los per si algú es pensa que, callant tots, les mentides acaben sent veritat.

El flamant candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep Piqué, ha triat la nostra ciutat per fer unes declaracions on deia que gràcies al PP en el govern de l’Estat, Catalunya és avui terra de progrés. Deia que els qui ho neguen -referint-se a CIU, sobretot- menteixen, i que mentir i mentir no els acabarà donant la raó com els passava als nazis.

Penso, sincerament, que podem esperar d’algun dels nostres polítics. Sobretot perquè Catalunya té la desgràcia de comptar amb l’únic president europeu elegit democràticament i afusellat per les tropes franquistes gràcies a la col·laboració de les tropes nazis.

Tomba de Lluís Companys al Fossar de la Pedrera

Tomba de Lluís Companys al Fossar de la Pedrera

Sobretot perquè molts dels rostres que avui encara conformen el paissatge del PP encara són participants directes del Govern dictatorial, colpista i militar del General Franco -còmplice del govern nazi d’Adolf Hitler- com ara el mateix president gallec Sr. Manuel Fraga. Sobretot, perquè el mateix president del govern va deixar escrits de joventut en què alabava el Movimiento i el Glorioso alzamiento nacional. Sobretot perquè no han condemnat mai l’aixecament del 18 de juliol i perquè això els converteix en còmplices.

A mi em fa por deixar passar les paraules del Sr. Piqué, com em fa por que durant la inauguració dels Mundials de Natació es tracti als que només ens sentim catalans i volem expressar aquesta identitat com a delinqüents, com em fa por que algú escrigui cartes demanant protecció per als castellanoparlants (sense haver visitat abans un quiosc o mirat una cartellera)… Em fa por que algú parli dels nazis i de mentides i per això parlo.

Com deia aquell supervivent d’Auswitz, parlo perquè tan culpables són els que ho fan com els que callen quan veuen injustícia i senten mentides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s