El futur a les nostres mans

És curiós, com a mínim, que mentre la resta de les ciutats de Catalunya viuen forts canvis al si dels consistoris que s’acaben de constituir, la ciutat de Reus viu aliena a aquestes situacions i manté un mapa polític gairebé calcat al de la legislatura anterior.

together-235128_640Potser el que sobren ara és opinions sobre la validesa o no del perfil polític que ha tornat a dibuixar la nostra ciutat perquè, d’una banda, es tracta de la decisió legítima de totes les dones i de tots els homes de Reus i, de l’altra, perquè ara el que toca és treballar fort per Reus.

Malgrat que el Sr. Álvarez Cascos s’entesti a desmentir-ho, el segle XXI és el segle de l’alta velocitat. Tot passa ràpid. Les institucions polítiques han de ser prou hàbils i prou dinàmiques com per preveure i assumir, a temps, els múltiples canvis a que s’enfronten. Els sistemes d’atenció social han de preveure el fenomen de la migració, les noves tecnologies han de ser un element integrador i no generar noves barreres i diferències, el desenvolupament econòmic de la ciutat s’ha de correspondre amb la millora i el progrés de tots els qui el fan possible, la millora en les infraestructures i les comunicacions –tan necessàries- s’han de fer d’acord amb una relació de promoció i respecte vers el medi ambient, l’acció local ha d’incorporar –més que mai- visions nacionals i internacionals…

Nous reptes que Reus, n’estic segur, sabrà afrontar amb decisió i intel·ligència i que necessiten la veu de tots i l’aportació de tothom. Que ho tinguin clar els nostres representants polítiques, i que ho tinguem tot tots els qui vivim, treballem i estimem aquesta ciutat.

Deixa un comentari