Immigració, ara no toca

Recordo que, ja fa anys, amb alguns amics de Reus ens agradava marxar algun cap de setmana a Londres. Durant els anys vuitanta, aquesta ciutat era la Meca de la modernitat i, en molts casos, un exemple de multiculturalitat. Una barreja de cultures i llengües ben desconeguda a casa nostra.

woman-73403_640

Només uns anys més tard, veiem com el mosaic de procedències de les persones que viuen a treballen al nostre país, a la nostra ciutat, s’engrandeix fins a un punt que ens hauria costat d’imaginar. Tot plegat genera, evidentment, canvis profunds que ens cal abordar amb serenitat, amb fermesa i amb generositat. Tant dels que vivim aquí des de fa molt temps, com dels nouvinguts.

Per això, m’agradaria destacar l’exemple que ens han ofert el conjunt dels alcaldables que concorren als comicis de Reus. Han establert un acord a partir del qual no es farà servir la qüestió de la immigració com a eina de desgast o en el marc d’arengues electoralistes. I és gran exemple perquè aquest fet, demostra que la immigració no només forma part de les seves agendes, sinó que té la consideració que es mereix i que situen molt lluny de la conjuntura electoral.

A l’altra banda de l’espectacle trobem el penós espectacle que ha iniciat el Maragall, i que han continuat sense aturador Mas, Carod, Saura i Piqué. Potser el dia que escoltin i que aprenguin d’allò que es fa a les ciutats, al territori, aprendran a governar el país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s