Al Sr. Llauradó, perquè no s’hi val tot per guanyar

Fa uns dies ens hauria semblat inaudit que una ONG s’hagués de pronunciar sobre el procés pre-electoral del Fútbol Club Barcelona. Però precisament la feina de les organitzacions no governamentals és mantenir, per coherència, el mateix discurs sobre la pau, la convivència i els drets humans, tant sobre el terreny on desenvolupem els nostres projectes, com a casa nostra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANo entrarem –perquè no ens pertoca ni en sabem- sobre les causes diverses que poden portar un candidat a la presidència del Futbol Club Barcelona a dir i fer segons quines bajanades que, com a molt, comporten vergonya aliena.

Sí que entrem, i ho fem amb tota la rotunditat que cal, en el moment que es travessen els límits clars i diàfans que imposen els mínims valors democràtics pel que fa al respecte als drets humans més elementals.

Quan escrivim aquestes línies encara no fa quaranta-vuit hores que el Sr. Llauradó ha travessat aquests límits, aquesta fina línia que separa el fet d’actuar a la pista del circ públic (on cadascú és lliure de fer d’equilibrista, pallasso o el paper que vulgui) per entrar en qüestions que poden incidir directament en la necessària convivència que necessita la nostra societat.

Apel·lar els orígens d’algú per convertir-los en font de sospita és fer petar l’espurna que va incendiar Europa i el món fa mig segle, la mateixa que fa anys provoca molt i desolació al Pròxim Orient, la mateixa que ha arrasat els Balcans, la mateixa que situa un alt percentatge d’immigració en les borses d’il·legalitat…

Cada cop ens acostumem més a un sistema de relacions i de valors on el ‘tot s’hi val’ és protagonista. Els catalans, fins i tot aquells que no són culers, fins i tot aquells a qui el futbol pot no interessar massa, tenir tot el dret a aspirar que una de les principals institucions del país sigui presidida per algú que sigui un exemple de maduresa democràtica, i que actuï conforme una escala de valors que ens faci sentir, a tots, còmodes amb les seves paraules i les seves expressions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s