Adéu-siau Espanya!

Com deia un conegut cantautor, els drets no es fan ni es desfan. Són drets. Així, cap poble ha de donar explicacions si vol un futur en llibertat. Exerceix el dret a l’autodeterminació -un dret que li és propi i que no ha donar ningú- i punt.

Però la realitat és força més complicada que la teoria i tots sabem que avui els processos d’emancipació nacional, i més si parlem de l’Europa occidental, es presenten força complicats. Enmig d’aquesta realitat complexa és prou d’agrair que un alt mandatari, com és el president del govern espanyol, Sr. Aznar, ens dibuixi el futur amb més optimisme.

Durant molts anys hem sentit a dir que la sobirania a l’estat espanyol rau en un únic poble, i que aquest no podia acceptar aventures minoritàries. Sort que el Sr. Aznar s’ha encarregat de recordar que, si és necessari, les minories poden menystenir l’opinió majoritària i tirar pel dret.

Durant molts anys hem sentit a dir que en una Europa unida i de futur, l’independentisme català era una rèmora provinciana i antiquada. Sort que el Sr. Aznar s’ha encarregat de recordar que, si és necessari i convé, la unió d’Europa és un petit escull que es pot ignorar.

Durant molts anys hem sentit a dir que la llengua i la cultura catalanes de la Catalunya nord són reminiscències folklòriques que el modern Estat francès marginava pel bé comú. Sort que el Sr. Aznar s’ha encarregat de recordar que els vells i desfasats són els francesos i el seu Estat.

060218_ManiSomunaNacio24Durant molts anys hem sentit el silenci de Nacions Unides respecte aquells pobles que patien devastacions terribles en el seu periple vers l’alliberament nacional. Sort que el Sr. Aznar s’ha encarregat de recordar que tant és el que digui Nacions Unides, que el que val és la determinació unilateral.

Ara no tenim excusa. Seguim l’exemple que marca el petit líder mundial. Això, sí respectarem tots i cadascun dels pobles europeus, respectarem Nacions Unides i aspirarem a parlar en pau i de pau en un món futur. Tot això ho farem. Però primer direm: adéu-siau Espanya!

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s