Promesa incomplerta

Vivim immersos en això que en diem la societat de la informació. I si bé és cert que viure-hi ens dóna unes enormes facilitats per conèixer tot allò que passa arreu del món, també és cert que aquesta societat de la informació té una cara més fosca.

fire-102450_640La segona meitat del segle XX ha estat testimoni de com els mitjans de comunicació devoren cada vegada més ràpid i amb menys contemplacions les guerres -i per tant les misèries- del nostre planeta.

La guerra del Vietnam apareixia eterna als diaris i a les notícies, el Líban semblava una secció fixa de la crònica sagnant; anys més tard quan algú creia que Sarajevo s’allargaria tant o més, va arribar l’amic americà i vam creure que a Bòsnia, de cop i volta, s’havia acabat la guerra i tothom hi vivia feliç. Una mica més tard, Kosovo horroritzava encara no uns mesos les llars occidentals i desapareixia de les retines com per art de màgia.

Amb la guerra de l’Afganistan encara el ritme és fa més ràpid. Un bon dia apareix com el territori on s’escenifica una venjança folla i sense sentit, on els europeus juguem de secundaris d’un gegant estabornit pel dolor i cec de ràbia i impotència. Aviat desapareixerà aquesta guerra dels mitjans i ens voldran fer creure, feliços, que el gran Nord (occidental) i l’Aliança del Nord (afganesa) han salvat el món i podem tornar a dormir tranquils.

La setmana passada prenia un té en un camp de refugiats afganesos i el Haryr em demanava que expliqués als de casa meva qui eren i com s’havien comportat fins ara la gent de l’Aliança del Nord. Li vaig prometre que ho intentaria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s