Diada i compromís

‘Que tot resta per fer / i que tot encara és possible.’ Diuen que els poetes són la consciència dels Pobles i per això és bo recordar, ara que s’acosta l’Onze de setembre, aquests versos de Miquel Martí i Pol.

No cal dir que tenim raons per omplir fulls i fulls de greuges que ens són imposats i que vénen de fora, però l’Onze és un dia, una ocasió única, per recordar-nos que malgrat tot, el destí és a les nostres mans.

Diada de Sant Boi de 1976

Diada de Sant Boi de 1976

Depèn de nosaltres.

Ens cal l’honestedat i la visió clara de país per reconèixer que, si no tot, sí que ens queda encara un llarg camí per ser una nació plena i sobirana en el concert dels Pobles del Món. Però també ens cal ser conscients de que tot encara és possible, que les dones i els homes dels Països Catalans tenim davant nostre un projecte viu i clar, amb passat i futur, que ens ha de permetre viure i conviure millor.

Excusar-nos en els avatars històrics, els errors de la classe política, o en la injustícia de moltes legislacions que ens afecten com a persones i com a Poble, pot ser lícit i a vegades necessari, però ens cal assumir la nostra responsabilitat i repassar, amb una bona dosi d’autocrítica, les nostres actituds diàries.

El compromís amb l’Onze s’ha de correspondre, necessàriament, amb el compromís de tots amb un projecte de nació que es fa dia a dia. Hem de transformar una quotidianitat plena de petites renúncies, en una ferma determinació que demostri amb fets, que som conseqüents amb allò que diem cada Diada.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s