Arola, en el punt de mira

L’agost, el mes que la gran majoria fa vacances, és un temps de bonança als mitjans. Les desgràcies i injustícies de casa i de fora -que, no ho oblidem, segueixen-, perden pes per deixar pas a notícies més fresques, relaxades i intranscendents.

Per això s’ajunten l’emprenyamenta i l’estafa quan ens assabentem que aquests dies el fiscal en cap de l’Audiència de Tarragona, José Maria Parra, ha decidit recórrer la sentència absolutòria del rector de la Universitat Rovira i Virgili,

Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili

Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili

Lluís Arola, i el coordinador de les proves de selectivitat, Joan Igual.

Emprenyat, perquè conegut el col·lapse i la lentitud que viuen les institucions judicials al nostre país, hom no pot més que veure mala fa i intencionalitat política en aquesta decisió de la fiscalia. Una decisió que vol recordar que la llengua amb drets a Catalunya és l’espanyol, i que el català només té obligacions i bones paraules, tot i que poques.

I estafat, perquè la Fiscalia recorda perfectament que la decisió de dur el rector de al URV als tribunals va originar un moviment social majoritari de rebuig, especialment visible al si de la comunitat universitària. Per això, fent l’anunci a primers d’agost, amb els estudiants a casa i la població de vacances, la Fiscalia pretén evitar reaccions que ja sap que serien immediates en d’altres moment.

Per sort nostre i desgràcia de la Fiscalia, en qüestions lingüístiques hi ha molta gent que no fa mai vacances. Mentre Lluís Arola sigui en el punt de mira, som molts els qui ens sentim agredits i els qui ens mantindrem ferms al seu costat.

Ho vam fer llavors i hi tornarem ara. Amb fets i paraules.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s