Un Síndic per a Reus

Reus acaba d’apostar per la creació d’una nova figura en el paisatge ciutadà: el Síndic de Greuges. En Ramon Marcer ha rebut l’encàrrec de ser l’”home bo” de la ciutat.

Cal aplaudir la iniciativa d’un nou càrrec que té com a objectiu principal defensar les ciutadanes i els ciutadans davant els abusos de l’Administració.

La plaça Mercadal amb l'ajuntament al fons

La plaça Mercadal amb l’ajuntament al fons

No obstant això, també ens cal reflexionar sobre perquè el nostre entorn ciutadà continua fent necessari, en ple segle XXI, la figura del síndic.

La majoria dels nuclis urbans del nostre país tendeixen a créixer, allunyant l’Administració i fent-la més complexa i inaccessible. A més, els beneficis incomptables que han proporcionat les noves tecnologies han comportat, de torna, una fredor en les relacions entre els ciutadans i el poder públic. A banda d’aquests processos, que són imparables, el tramat associatiu de la ciutat, el principal espai de comunicació, coordinació i defensa de la ciutadania, marca una suau línia decreixent des de fa força anys.

Per tot plegat, la gent de Reus hem d’atorgar un vot de confiança a en Ramon Marcer, fer-lo servir sempre que ens sigui necessari, però no hem de perdre de vista els mitjans que les ciutadanes i ciutadans tenim a l’abast -sense intermediaris- per enriquir la convivència social a la nostra ciutat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s