Reus, un model de cooperació

Seria fàcil, i cert, referir-nos a la cooperació que es fa des de la ciutat de Reus només pel que fa a l’import total que el consistori dedicada cada any a aquesta finalitat: més de 38 milions de pessetes. Una quantitat fruit de l’esforç dels homes i les dones de la ciutat i que, molt encertadament, la Regidoria de Drets Civils i Cooperació destina a projectes solidaris.

Però cal anar molt més enllà.

La tronada de Reus durant la Festa Major de Reus

La tronada de Reus durant la Festa Major de Reus

Cal que tots els ciutadans coneguem que aquest esforç de la ciutadania es canalitza a través d’ONG de la pròpia ciutat de Reus. I cal saber, també, que la fórmula per adjudicar aquests projectes es fa a través del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional. Un òrgan que aplega la pràctica totalitat de les ONG i l’Antoni Oliach, en tant que regidor de cooperació. És aquest Consell el que, cada any, avalua cadascun dels projectes i hi destina els mitjans necessaris segons el pressupost.

A més, el Consell no es limita a la mera gestió dels projectes, sinó que també és un espai de reflexió i intercanvi sobre les fórmules i els criteris de les institucions i dels pròpies ONG en el camp de la solidaritat i la cooperació. El darrer exemple ha estat l’organització de la Setmana Solidària a principis de març.

Evidentment, resultaria molt més fàcil que cada any es decidís a dit què es fa i com es fa la cooperació des de la ciutat de Reus. Però la transparència, el rigor i la participació ciutadana situen el llistó força alt. Un llistó que Reus fa anys que supera, un model a imitar.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s