Saber qui som

“obsessiva reivindicació nacional i la desmesurada atenció política a les qüestions identitàries”?.
””Aquests dies han estat notícia dues nacions del món que han fet passes importants cap a la seva plena sobirania. D’una banda, el parlament canadenc ha assumit sense reserves la personalitat nacional del Quebec –malgrat refermar-se en la unitat estatal- i, de l’altra, Escòcia ha estat protagonista per les línies de treball proposades per l’SNP (el partit nacionalista escocès) per als propers anys. Un treball amb el que volen situar Escòcia en el mapa del món de forma lliure i sobirana abans del 2050.

En contraposició, a Catalunya assistim astorats a l’acord tàcit establert entre classe política i bona part dels mitjans de comunicació que parla d’aturar la “obsessiva reivindicació nacional i la desmesurada atenció política a les qüestions identitàries”.

Potser algú hauria de recordar que quan, al tombant del segle, Aznar va proposar donar per tancada l’etapa de reivindicació nacionalista va obtenir la resposta unànime de tots, tots, els partits polítics catalans; potser algú hauria de recordar que no hi ha res d’obsessiu ni de malaltís a voler recordar, i revindicar, qui som i d’on venim, per saber, precisament, on anem; potser algú hauria de recordar les paraules de Joan Fuster quan deia que, al nostre país, tota política que no fem nosaltres serà feta en contra nostra.

Més enllà d’adjectivar la nostra política com a progressista o d’esquerres potser hauríem de deixar clar, per sobre de tot, que la nostra política serà, sense dubtes i sense complexes, política catalana.

Víctor Terradellas i Maré’

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s