On vas Unió?

Anar a Madrid seria un error històric, fins i tot governant, i això la direcció de Convergència ho sap.

Inici_vies_a_ojos_negrosSempre he defensat que hi ha partits polítics amb perfil de govern i n’hi ha d’altres amb perfil d’oposició. Amb perfil em refereixo a que el seu discurs s’ha adaptat a aquesta posició política malgrat que en un moment determinat uns puguin no governar i els altres sí.

 En el cas de Convergència és ben clar que es tracta d’un partit de govern -ho reconeixen fins i tot aquells que els han condemnat a fer d’oposició- però no tinc del tot clar que Unió estigui en la mateixa situació.

Més aviat tinc la sensació que més que un partit de govern és un partit minoritari acostumat a governar sempre, que és una cosa diferent. El fet d’haver format part d’un partit guanyador i  majoritari com Convergència ha generat unes dinàmiques dins d’Unió que no es corresponen ni amb la seva mida ni amb el seu potencial.

Aquest és un fet que Convergència ha mirat de corregir –a ningú se li escapa que el procés de federació era un primer pas cap a la  fusió- però ara Unió no només sembla que no té pressa per culminar el procés sinó que es permet el luxe de voler marcar el full de ruta de la mateixa Convergència.

A dia d’avui això crea una tensió divergent, perquè la meta de l’actual direcció d’Unió és Madrid mentre que la única prioritat de la direcció de Convergència,  encertadament,  ha estat, és i ha de ser Catalunya i la seva gent.

Potser l’únic avantatge que pot tenir un nou període a l’oposició per Convegència és que pot resoldre un tema espinós com el d’Unió sense la pressió del governar. Unió s’ha de saber benvinguda a Convergència per treballar, lluitar i governar a favor de Catalunya i de la seva societat. Per altres aventures les porta és ampla i el camí fa baixada.

Víctor Terradellas i Maré

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s