Europa busca un president: Catalunya proposa Jordi Pujol

El procés de construcció europea viu amb incertesa el no irlandès al Tractat de Lisboa. En aquest mateix moment, Europa busca un president que lideri políticament el projecte de la Unió Europea.

 

451px-Jordi_PujolEuropa es debat entre la definició d’un sol perfil polític internacional i la suma d’infinites burocràcies i interessos estatals. En aquesta cruïlla, volem participar en el debat sobre noms, persones i trajectòries que poden conduir satisfactòriament aquest procés tot proposant el nom de l’expresident de Catalunya, Jordi Pujol i Soley.

La voluntat europeista del president Pujol resultat indiscutible fins i tot entre les files dels seus adversaris polítics i ideològics. Més encara, quan a Europa encara eren poques i minoritàries les veus que parlàven de la necessitat d’un projecte comú, a Catalunya el president Pujol ja treballava i desenvolupava el projecte nacional català amb determinada perspectiva europea.

Cal recordar també -i això ho han reconegut protagonistes de l’època com el mateix expresident espanyol Felipe González- que Catalunya sota la presidència del president Pujol va tenir un paper rellevant i determinant en el porcés espanyol d’integració europea fins a consolidar-se com a Estat membre de la Unió Europea.

Finalment, volem posar de manifest la càrrega política i simbòlica que signficaria atorgar la presidència europea a un expresident de la nació catalana. Una imatge clara que el futur d’Europa es fonament en el reconeixment de totes i cadascuna de les seves nacions, per sobre dels interessos particulars i excloents dels Estats que la conformen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s