L’hora del Camp de Tarragona

El Camp de Tarragona és a hores d’ara, sense cap mena de dubte, el territori de Catalunya amb major potencial de creixement econòmic i consideració estratègica.
.
800px-Camp_de_Tarragona_-_manuelfloresvMés enllà de les dificultats quotidianes de famílies, empreses i institucions diverses, fa temps que sociòlegs, politòlegs i economistes insisteixen que cal entendre els temps de crisi com el moment idoni per encarar el futur amb decisió i determinació. Les decisions en temps de crisi han de ser decisions valentes i raonades amb l’objectiu de guanyar el futur.El Camp de Tarragona és a hores d’ara, sense cap mena de dubte, el territori de Catalunya amb major potencial de creixement econòmic i consideració estratègica.Ara bé, si bé és cert que hi ha factors externs que impedeixen aquest creixemenet en tota la seva mesura –entre els que destaca el centralisme de la Barcelona metropolitana afavorida injustament per sobre de la resta territoris catalans -, cal fer autocrítica i assumir com a pròpia bona part de la culpa per no haver desenvolupat, encara, aquest territori en tota la seva dimensió.

En ple segle XXI no tenen cap sentit les rivalitats decimonòniques entre Reus i Tarragona, ni té cap sentit l’aïllament de Valls, i cal comptar amb Vilaseca i Salou per engrandir un espai social, polític, econòmic i dotar-lo de la dimensió comercial i industrial que li pertoca. Un espai que, després d’anys d’endarreriments, ja compta amb l’enllaç amb l’alta velocitat ferroviària. Una nova eina de comunicació que s’afegeix a un dels principals ports d’Europa, el de Tarragona, i a un dels aeroports, el de Reus, amb un major creixement de passatgers en els darrers deu anys.

El potencial del Camp de Tarragona compta, ja ara, amb uns fonaments sòlids i reals que auguren un futur de progrés i creixement. Un creixement econòmic que cal compatibilitzar amb el manteniment i promoció del capital turístic a escala nacional i internacional.

Un i alre repte compten amb l’empenta d’un teixit empresarial que ha sabut combinar intel·ligència i valentia en els moments més pròspers i que ara sabrà trobar la manera de convertir aquesta situació complicada en una nova oportunitat per encarar el futur amb garanties d’èxit.

Finalment, cal demanar el compromís de les principals insitutucions públiques de la zona. Diputació, consells comarcals i ajuntaments han d’assumir amb vocació de servei el repte que els planteja una societat civil organitzada que vol integrar un territori, el Camp de Tarragona, que ha de competir en primera persona en la cursa per al desenvolupament i el progrés de la Catalunya del segle XXI.

Víctor Terradellas i Maré

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s