Eleccions, tripartit i futur

És absurd forçar una societat sencera a mantenir un any de provisionalitat antiga mentre la força de les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials ens aboca a un present que ha d’estar marcat per l’exercici del dret a decidir i per la negociació d’un nou estatus polític per a la nació catalana. 

Catalunya viu la paradoxa d’una societat civil organitzada conscient del moment polític crucial que vivim, mentre el spike-143373_640Govern i els partits que hi donen suport mantenen una actitud similar a la dels músics del Titànic.

Efectivament, hi ha una percepció majoritària al si de la nostra societat -i que inclou persones de totes les tendències polítiques- que indica que la legislació està exhaurida. Una vegada més, però, interessos poc nacionals de dos dels partits governants, socialistes i Iniciativa, fan que es vulgui allargar la legislatura un any més.

Ja no seria una qüestió política sinó de decència -i més enlla de la decència, d’honestedat-, donar per acabada aquesta legislatura i no mantenir el país immers en una crisi mai vista. Amb un Govern aturat i sense possibilitat d’aplicar possibles mesures que minvin els efectes de la crisi a la nostra societat. Només avançant-les al juny de 2010, el nou Govern podria començar a treballar el mes de setembre. Si es fan l’octubre o  novembre vinents, el nou Govern no començarà a treballar fins gener del 2011.

Tenim l’Estatut a Urgències, el nou finançament ha quedat clar que no és la panacea que ens va mirar de vendre i, a més, ja hem perdut 8.000 milions de deute acumulat amb l’Estat perquè amb el nou acord vam posar el comptador a zero. I més enllà del finançament no hi ha acord al si del govern en matèria d’educació ni d’infrastructures… Un govern que mira de guanyar credibilitat, i temps, tot esperant un miracle. Amenaçant amb crides d’insubmissió quan han estat del tot incapaços de contradir, mai ni en cap cas, al govern espanyol del PSOE. Què més ha de passar, doncs, per convocar eleccions?

Entenem, i és del tot legítim, que els integrants del tripartit tinguin com a objectiu reeditar aquesta fórmula de govern. Ara bé, potser caldria un cert sentit de país i entendre que difícilment les expectatives electorals milloraran si deixen passar aquest any. El miracle no arribarà i semblaria una greu irresponsabilitat política, que fins i tot pot empitjorar els seus resultats, allargar una aposta de govern que, ara per ara, es troba en via morta.

Cal mirar de cara el futur de Catalunya i ens atrevim a dir que cal canviar les bases i els fonaments que han estat presents a la política catalana durant aquests darrers anys.

En aquesta línia, proposem aliances de futur en funció de l’adscripció nacional de cadascuna de les forces polítiques. Estem convençuts que els propers anys la política catalana no estarà marcada per les arrels esquerranes, centristes o dretanes, sinó per la voluntat de seguir patint l’espoli espanyol o per la voluntat de sobirania i llibertat per a la nació catalana.

És absurd forçar una societat sencera a mantenir un any de provisionalitat antiga mentre la força de les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials ens aboca a un present que ha d’estar marcat per l’exercici del dret a decidir i per la negociació d’un nou estatus polític per a la nació catalana.

A Catalunya cal valorar i actualitzar el mapa polític per clarificar la força i el suport de les propostes polítiques que genera i proposa cada formació política. Mirar d’aturar aquest procés només penalitzarà els partits que ho intentin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s