Dempeus i sense por

Un amic belga em comentava, fa anys, que un dels errors que marquen la minvant història espanyola és la desmesura. Des de ser un imperi que és incapaç de gestionar amb cura la possessió de quantitats ingents d’or i n’acaba enfonsant el valor, fins l’adopció d’un sistema insostenible de qualificació i construcció immobiliària que l’ha acabat convertint en la riota d’Europa.

I més enllà de les pors i tremolors que massa sovint, i malauradament, ens caracteritzen, també assistim aquests dies a la desmesura d’un seguit d’accions, informacions i difamacions que tenen totes les característiques per semblar orquestrades i dirigides amb tots els que se us puguin acudir menys la subtilitat.

Als homes i les dones que vivim a Catalunya ningú no ens ha regalat res, ans el contrari. Ens ha tocat guanyar-nos totes i cadascuna de les garrofes incloses aquelles que formen part del nostre espoli quotidià. 800px-Freedom_(1)No és, per tant, un país ajagut en el subsidi o en la picaresca: és un país d’emprenedors i de treballadors que arrisquen i lluiten cada dia.

La temptació de mimetitzar-nos amb la caverna més tronada i parlar de fangar, lladres i corruptes hi és i és molt fàcil caure-hi. Però no ens ho podem permetre. Retrem, com sempre hem fet, comptes on calgui mentre sigui de justícia, però no ens deixarem vèncer per un exèrcit d’espies i intoxicadors que assenyalen des de la fòbia política les persones i els noms que volen fer caure per evitar que aquest país avanci en el procés d’autodeterminació en què estem embarcats.

Ho proclamem fort i em veu alta: el procés és irreversible, Catalunya camina cap a l’estat propi i aquest projecte ni l’aturen ni el tutelen policies, mercenaris, polítics ni jutges espanyols.

I no ens fem mals innecessaris: si volem passar-nos d’honestos i defenestrem tothom qui apunten els donarem la recepta per eliminar qualsevol nom que els faci nosa perquè sabran que amb empastifar-lo n’hi ha prou i que les rectificacions, passats els anys, ningú no les recorda. I el mal ja està fet.

Ara, com mai, dempeus i sense por. Orgullosos del procés que hem començat i que tenim la determinació de culminar per ser, precisament, una societat justa, lliure i de progrés.

Publicat a e-notícies: http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/dempeus-i-sense-por-73110.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s