Comicis europeus? Que no us enganyin

globe-71443_640En el món global ja passen aquestes coses: visita Catalunya un diplomàtic europeu que treballa als Estats Units i a l’hora del cafè et fa l’anàlisi més lúcida sobre què ens juguem en els propers comicis europeus.
D’entrada ja és conscient que a la primera bugada hem perdut un llençol perquè té clar que una llista cívica i transversal avalada per les forces polítiques partidàries de la consulta obtenia com a resultat cinc eurodiputats. Poca broma. Cinc. No ho entén gaire, diu, i encara menys que els qui ho van dificultar més ara es presentin, precisament, com “la llista més cívica i transversal” (sic!).
En segon lloc em diu que estaria bé no perdre gaire el temps ni marejar gaire la perdiu discutint el sexe dels àngels: Catalunya és una qüestió de primer ordre a l’agenda internacional i la lectura que es farà d’aquests comicis europeus és la mateixa que es faria en qualsevol altre cita electoral, fos municipal, nacional o estatal. Es sumaran els vots dels partits partidaris de la consulta -dels que van acordar la data i la pregunta el proppassat 12 de desembre- i es contraposaran al nombre de vot obtinguts pels partits polítics que no la volen permetre.
I rebla el clau amb una afirmació: “-I tingues clar que miraran amb lupa els resultats obtinguts pel president Mas per molt que no sigui candidat.” Té clar que es farà en els cenacles internacionals i que servirà d’argument per calibrar el lideratge del president de Catalunya i té molt clar que es farà des d’Espanya. Fins i tot insinua que la premsa afí ja té els editorials esmolats per poder afirmar a quatre columnes que el projecte de Mas s’esberla.
“-Us hi jugueu això, cap altra cosa.” I no és poc. La credibilitat internacional, el lideratge del president i una nova cirereta per a l’argumentari unionista.
Li responc que el lideratge del president està per sobre d’aquests comicis, miro de recordar-li que el procés de transició nacional té sentit, sobretot, perquè és un projecte col•lectiu amb una base social sòlida i en expansió. I em torna a respondre amb un somriure murri: “-Això és veritat però només ho sabeu vosaltres i aquells que ho volem saber. La gràcia és transmetre missatges a l’exterior que siguin contundents i coincidents amb aquesta realitat. No us la jugueu a les europees, no cal.”
I tornant cap a casa penso que escriuré aquest article. Sobretot per a les persones amb qui comparteixo els anhels d’independència i amb qui comparteixo, també, diferències polítiques menors, perquè no em pugui dir mai que no els vaig avisar.
Així que ja ho sabeu, cada cop que escolteu que aquestes eleccions no tenen res a veure amb el nostre procés desconfieu; cada vegada que us diguin que no votem el president Mas, desconfieu; cada vegada que us expliquin que el tema a Europa no és Catalunya, rebel•leu-vos.
Rebel•leu-vos i voteu allà on els farà més mal; allà on es veuran obligats a esborrar i reescriure les seves cròniques delirants. Que el 25 de maig no els quedi més remei que admetre la solidesa d’un projecte i la fortalesa del lideratge del president de Catalunya.
Si fins ara, els catalans, hem omplert els carrers, ara toca omplir les urnes amb els nostres vots.

Article publicat a: http://in.directe.cat/victor-terradellas/blog/11926/comicis-europeus-que-no-us-enganyin

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s