COMUNICAT DE REPULSA I CONDEMNA L’ATEMPTAT D’AVUI CONTRA EL SETMANARI FRANCÈS ‘CHARLI HEBDO’

En primer lloc volem expressar el nostre condol més sentit a les famílies i companys de les víctimes, que fem extensiu al govern francès, amb el president Hollande al capdavant, així com a tot el poble de França.

Rassemblement_de_soutien_à_Charlie_Hebdo_-_7_janvier_2015_-_Toulon_-_P1980344L’acció terrorista d’avui atempta contra els béns més preuats de les societats democràtiques: la llibertat d’expressió, la llibertat de culte i el respecte a la discrepància, la crítica i la diversitat ideològica i religiosa.

En aquest sentit ens afegim a les condemnes de la Unió Europea (UE), la Unesco i la majoria dels governs d’Europa que han sabut interpretar aquest atemptat com un atac a la llibertat i a la democràcia, i han ofert la seva col·laboració a les autoritats franceses en la recerca dels autors dels crims.

També fem nostres les paraules del president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, que ha qualificat com un “acte intolerable” i de “barbàrie” que “ens ataca a tots com a éssers humans i com a europeus”.

En la línia del que ha manifestat el secretari general de Reporters sense Fronteres (RSF), Christophe Deloire, des del mateix lloc de l’atemptat, valorem el periodisme i els periodistes com a elements crucials per al bon funcionament de les democràcies arreu del món tal i els entenem com a pilar fonamental de les democràcies europees.

Encoratgem, finalment, els mitjans i periodistes de Catalunya i d’arreu d’Europa i del món per al que mantinguin i redoblin, si cal, el seu compromís amb la llibertat d’expressió.
Catalunya, 8 de gener de 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s