Forcadell, no ens deixi en pau- Procés, partits i societat civil

Una prèvia: és innegable que els qui es juguen les garrofes a cada elecció són els partits polítics. Precisament per això, i malgrat les lògiques diferències que en algunes situacions es genera entre societat i partits, les formacions polítiques exerceixen la màxima representació social del millor sistema que coneixen les societats humanes per organitzar-se: la democràcia.

Feta aquesta prèvia cal posar en valor el privilegi que significa per a una comunitat nacional com la nostra, que des de la societat civil organitzada existeixi un muscle potent i capaç d’acompanyar els representants polítics. En el nostre cas, és difícil imaginar l’evolució del procés polític d’emancipació nacional sense la participació i les complicitats sorgides des d’Òmnium i des de l’Assemblea Nacional Catalana amb els partits sobiranistes i amb el mateix Govern de Catalunya.

Així, destacant l’enorme significació d’una majoria parlamentària que compta amb Govern, oposició i les CUP, cal entendre la dimensió i la repercussió que han tingut el seguit de mobilitzacions massives que han demostrat el clam unànime per fer possible una acció política que canviï l’estatus polític de la nació catalana.

Ve a tomb tota aquesta introducció perquè resulta evident que en algunes ocasions poden semblar molestes o extemporànies algunes peticions vingudes de líders d’aquestes organitzacions de la societat civil organitzada. Existeix la temptació de contestar amb un ‘i a vostè qui la vota?’ Però hem vist com des dels partits polítics, i de forma destacada des de la presidència del Govern, ha existit un pulcríssim respecte a allò que s’expressava des de les organitzacions de la societat civil. D’aquelles que són favorables al procés i també, cal destacar-ho, d’aquelles que en són contràries.

El que sí que sembla absolutament extemporani i fora de lloc és que un líder polític reclami a aquestes organitzacions socials ‘que ens deixin en pau’. Ho és perquè vol dir que s’entén molt poc el moment polític que vivim i ho és, sobretot, perquè posa en evidència la incomoditat que a alguns genera unes sinèrgies al si de la societat catalana que ens han permès arribar, precisament, fins al moment actual amb la perspectiva del 27S i amb un full de ruta acordat i compromès.

No. No ens deixin en pau. Les Forcadell i Casals d’arreu del país, no parin de dir-nos i insistir-nos a les formacions polítiques que ens cal unitat i destresa per aconseguir fer el tomb polític que anhelem i que la societat catalana necessita. I si algú els diu que callin, cridin una mica més fort, si cal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s