Tornem-hi, junts, pel sí

CLmIeWsWsAEsxmq

La feina la fan els cansats i no podem perdre ni un sol segon llepant-nos les ferides. Els resultats del 27S van ser magnífics, sense pal·liatius, però no han estat suficients perquè la generositat mostrada des de Convergència, Esquerra, la societat civil organitzada i la corrua de noms d’independents no s’ha vist completada pels diputats de la CUP. És la seva decisió i és la seva organització. La Història els jutjarà, segur, però el millor judici és el del Parlament.

Des de la perspectiva de l’efectivitat política és evident que Junts pel Sí és un instrument útil que amplifica al màxim la capacitat de mobilització electoral. Ho ha demostrat durant aquests mesos de mandat fent possible una unitat política inèdita que va molt més enllà de les sigles i que posa per damunt de tot l’establiment d’una nova República Catalana. L’equidistància expressada per mitjans, opinadors i organitzacions socials entre Junts pel Sí i la CUP en els darrers comicis sembla realment difícil que es torni a produir. Havent après, doncs, d’aquest gairebé deu mesos de legislatura, no ens ha de fer cap mena de por tornar a demanar el veredicte d’on rau la sobirania del poble. El Parlament.

Per fer-ho, cal el compromís ferm de totes les persones, organitzacions i figures independents que van fer possible Junts pel Sí. Per seguir amb més força i amb més raó. I per fer-ho, clar, cal que el president Puigdemont es sotmeti a una qüestió de confiança.

No tinc cap mena de dubte, cap, que els resultat de la qüestió de confiança -i si es dóna el cas, d’uns hipotètics comicis- aclarirà el mapa polític. En qualsevol cas, n’estic convençut, Junts pel Sí obtindrà la majoria necessària per culminar el procés d’independència. Al Parlament o a les urnes, es penalitzarà les forces que han fet impossible progressar políticament durant aquests mesos de legislatura.

He començat dient que la feina la fan els cansats. Acabo afirmant que les victòries no són mai dels covards, ni dels que busquen excuses. Avui el President ha actuat amb valentia, el cop d’efecte ha eclipsat un dia trist i ens ha fet recuperar esperança. Som un poble valent i determinat i demostrarem, ho votarem, tantes vegades com faci falta. Som-hi?

 

Víctor Terradellas i Maré

 

http://www.lavanguardia.com/politica/20160609/402395666487/junts-pel-si-victor-terradellas.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s