Ara que ho veieu clar

IMG_4002Evito les opinions sobre el cost humà de l’exili i la presó, sobre l’atac contra les institucions legítimes de Catalunya i contra les persones que les ocupaven per decisió democràtica. Persones més doctes i més savis que jo ja ho han fet en aquesta magnífica edició extraordinària.

Digueu-me poc sensible però prefereixo que això ho facin uns mentre altres mirem de posar fil a l’agulla, precisament, per acabar amb aquesta situació de patiment. Una situació de patiment que no és d’uns quants sinó que tenalla bona part de la societat catalana.

Dic que les evito perquè algú o alguns, ho havíem vist des de feia temps. El tarannà antidemocràtic de l’Estat, la situació dels presos als centres penitenciaris de l’Estat, la sagnia econòmica, la capacitat de crear situacions de violència, la manca de resposta automàtica des de l’exterior -aquest és un procés lent-, la necessitat de no explicar tota la feina però tenir-la tota feta…IMG_2269

Així que sense perdre ni un sol segon en retrets que no treuen cap a res, sí que us demano que si ja ho veieu clar, posem-nos a treballar i bastim la República que ens cal.

Perquè si aquesta situació que patim té algun avantatge és que ha eliminat qualsevol camí del mig: o estàs per tenir un Estat o assumeixes que tens un Estat en contra; o vols una justícia que mereixi aquest nom o et quedes amb la injustícia que ens jutja; o estàs per respectar les urnes o estàs per apallissar els que volen votar.

La paradoxa és que l’Estat mateix ens ha ofert una quarta oportunitat (en un altre moment escriuré les tres oportunitats, sota el meu parer, perdudes: 3O, 10O i 27O) per culminar allò que resta per fer. L’Estat que somnia amb una majoria unionista es trobarà als morros (si les forces independentistes són capaces de seguir mobilitzant la gent) amb IMG_3897una nova majoria independentista. I aquesta majoria independentista i la seva representació parlamentària i governamental, ja no tindrà cap excusa per no culminar la feina que li ha estat encomanada i que no es altre que la República de Catalunya comenci a caminar amb determinació, iniciï el procés constituent, cerqui els suport internacionals que pertoquen, i consolidi la República en base a aquesta base sòlida que hauria de sortir dels comicis del 21D.

IMG_2267Hem vist les cartes de cadascú, sabem com juga cada jugador. Ells, les porres, la força i la intimidació. Nosaltres les urnes i la resistència pacífica. Ens cal aquest darrer sacrifici -molts en van fer un tast l’1O- de molts de nosaltres per assolir l’objectiu i aconseguir aquest país millor que desitjaven i pel que varen lluitar els nostres avantpassats i que volem pels nostres fills i nets. El Sr. Millo va dir fa pocs dies que no es cert que l’Estat empraria els màxims ressorts de violència… ara sabem que les nostres intuïcions i informacions, traduïdes en pors, no eren certes. Ho veurem ben aviat i si és així, no hem de patir: democràticament ho tenim guanyat!IMG_2224

IMG_3389Ara que ja sabem qui som i com es diu cadascú, ara que sabem fins on arriben i on podem arribar, ja podem dir les coses pel seu nom: No anem a Ítaca ni enlloc. Ens quedem aquí i construïm la República.

Víctor Terradellas i Maré

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s